Skydd-och-stöd-hjälm-för-enduro-åkareVid endurokörning finns det en obligatorisk klädsel. Denna består av hjälm, stövlar eller kängor som ger skydd för både fot och vrist. Den ska även bestå av skyddsklädsel i form av byxor och tröja, rejäla handskar samt att man bär ryggskydd vid tävlingar.

För barn finns det även regler som säger att de ska ha knäskydd och armbågsskydd. Utöver detta så finns det inga bestämmelser om vad man ska ha på sig när man kör enduro.

Dock finns det många rekommendationer och det är att man ska skydda kroppens delar med nackskydd, armbågsskydd och knäskydd.

Idag finns det en mängd olika skydd att köpa, så som hjälm, nackskydd, ryggskydd, njurbälte, bröstskydd, armbågsskydd, knäskydd, fotledsskydd, stövlar och mycket mer. För att undvika skador inom sporten så är det viktigt att se till att skydda din kropp.

Skydd-och-stöd-för-motorcross-och-enduroÄven du som drabbats av skada kan ha behov av ryggstöd med mera.

Att köra enduro är roligt, men det medför så klart vissa risker. Om du vill minimera dessa risker så är det bra att satsa på olika skydd för din kropp.

Se till att välja den skyddsutrustning som passar dig bäst för att undvika skador. Vem som helst kan bli skadad, både elitåkare och den som har enduro som motionsform.

De skydd du bör satsa på till en början är glasögon, nackskydd, ryggskydd, överkroppskydd, armbågsskydd, njurbälte och knäskydd samt en hjälm!

Du kan även addera fotledsskydd och handledsskydd, då båda dessa delar av kroppen kan skadas genom stukning eller benbrott.

Det kanske låter mycket att investera i alla dessa skydd, men det kan vara värt det med tanke på vad du annars kanske går miste om, om du skadar dig rejält och inte bär skydd.

Välj inte det allra billigaste skyddet, det är bättre att satsa på kvalitet. Dina skydd ska nå upp till en bra säkerhetsstandard.