enduro för nybörjare bild från novemberkåsanOm du funderar på att börja köra enduro, så säger vi grattis, bra val! Detta är en rolig sport, som du kan ha som hobby, som motionsform eller att tävla i. Det första du ska göra är att välja en hoj som passar dig. Är det enduro du vill köra så är det en enduro du ska köpa.

Det finns även cross, men dessa fungerar sällan bra i skogen. En motorcykel för enduro är utväxlad, så att den ska orka jobba över stenar, rötter och annat. Se till att du registrerar din endurocykel, annars får du inte framföra den på gatan eller vissa banor.

Gå med i en enduroklubb. Det är guld värt och hjälper dig att få kontakt med andra som kör enduro. De kan hjälpa dig med många frågor du kan tänkas ha. Det finns även enduroläger och utbildningar inom enduro att gå.

Dessa passar både nybörjare och vana enduroförare. Det behövs även en licens om du tänker dig att tävla. Licensen brukar löpa över ett år. Se därför till att skaffa den i början av året, i januari om möjligt.

Slarva inte med skyddsutrustning, de är lika viktiga som att ha rätt typ av motorcykel. Se till att skaffa skyddsutrustning av god kvalitet. Du behöver hjälm, stövlar, överkroppsskydd, knäskydd och nackskydd.

Du kan även satsa på ryggskydd, handledsskydd och fotledsskydd. Det finns även andra skydd att skaffa som passar bra för dig som ska köra enduro.

Det är bra att även skaffa sig en transportlösning för din cykel till och från banan. Dels för att spara på motorcykeln, men även för att ibland kan man råka köra sönder den på bana och kan inte köra hem dem. Skulle du behöva hjälp med bärgare rekommenderar vi www.bilbärgningstockholm.com.

Du kan läsa mycket mer om enduro på Svemos hemsida och där även få tag på vilken klubb som ligger närmast dig.